Senior DM Randers 2022

Randers Skakklub og Dansk Skak union havde inviteret til hurtigskak DM for personer på 50+ 1-2 oktober 2022.

Efter en del overvejelser og tællen på knapper tilmeldte jeg mig. Jeg har stort set ikke spillet nærskak under Corona, men har spillet på Eskak, så var ikke helt rusten. I “bagagen” havde jeg to matcher fra Flø (½-1½ mod Christian Korsgaard og 1-1 mod Liva Budda Jensen).

Jeg er først lige i 2021 blevet senior, så var spændt på arrangementet. Det viste sig hurtigt at være hyggeligt og med vægt på det sociale. Bakket op af en god café og borde til hygge var rammerne fine for en god turnering.

Turneringen var delt i to grupper for henholdsvis 50 år+ og 65 år+. Min deltagelse var i 50+.

Jeg begyndte med en svær opgave, sort mod Jan Schleicher Christensen, Nordre. Jeg var dog godt med i lang tid, inden overmagten satte sig igennem. Herefter kikser jeg i runde to en klar gevinststilling, hvor modstanderen slipper med en evig skak. Runde 3 giver første sejr efter et manøvreslag, hvor vi længe kæmper om kontrollen med centrum. Efter kampen gøres jeg opmærksom på, jeg kunne have slået modstanderens dronning, men havde travlt med at få ny dronning og sætte mat! Runde 4 giver remis efter en jævnbyrdig kamp mod en glimrende 1900+ spiller.

Jeg havde på førstedagen fået væsentlig flere point (2/4) end jeg forventede og gik optimistisk til spillet på dag 2.

Dag 2 begyndte med endnu en svær modstander, Jes Harholm, som jo også vil være et bekendt navn i klubben. Det lykkedes længe at spille med og drille den stærke modstander, men til sidst fik Jes to tårne ind på 7. række og tiden var inde til at opgive. i Runde 6 fulgte et parti, der fulgte Tartakowers aforisme “Den spiller vinder, som laver den næstsidste fejl”. En spændende og intens kamp, hvor resultatet længe kunne tippe til begge sider. Jeg lavede den næstsidste fejl! (3/6).

Biksemad med to spejlæg og hvile til nerverne efter en oprivende kamp.

Stærk modstander på 2090, der tilsyneladende hurtigt løber min Richter-Rauzer sicilianer over ende. Men et mellemtræk, Lg5+, smider sand i hjulene. Kampen kommer til at handle om, om jeg med dårlig kongestilling og merofficer mod to bønder kan vinde eller holde remis. Det ender i en fastlåst situation, hvor hverken hvid eller sort kan spille på gevinst uden at tabe. (3½/7).

Sidste runde. Hvid. Min modstander spiller kongeindisk. Vi ender i Sämisch-varianten. Det lykkes efter et par dårlige træk fra sort at erobre D-linjen og få etableret et brohoved på d6. På et tidspunkt “fanger” modstanderen min dronning, men stillingsovervægten er så massiv, at der stadigvæk er klar gevinststilling med to tårne og 4 lette officerer mod dronning og to lette. Det lykkes kort efter at fange hans dronning. Kort efter opgiver han.

4½/8! Det viser sig at være nok til en ratingpræmie, så udover en spændende turnering får jeg en præmie med hjem.

I 50+ var også Lars Hansen (5/8) og Morten Lyck Hansen (4/8) med. Lars lå længe til at kæmpe med om 1. pladsen, men tabte ærgerligt på tid i en af de sidste runder. Morten var impliceret i flere spændende kampe og landede midt i feltet på 26 spillere

Der var flere rutinerede ´68´ere med i 65+ gruppen. Jeg så desværre ikke så meget af deres spil, men et overblik over resultaterne kan ses her.

Billeder fra turneringen kan ses her.

Til sidst skal lyde en tak til arrangører, frivillige og spillere for en hyggelig og god weekend.