Niels Møllmann Bøye er død 74 år gammel


Niels var et ordentligt menneske, behagelig at være sammen med og en passioneret skakspiller. En stærk udøver af vores ædle sport. Han var også aktiv på den organisatoriske side. Han var således i mange år formand for skakklubben KFUM i Aarhus. Senere tog han også en tørn som formand for Chesshouse.

Som ung havde Niels læst russisk på Aarhus universitet, men fik i samme periode et studenterjob i Handelsbanken, som senere blev til Danske Bank. Her endte han med at blive fastansat og bruge hele sit arbejdsliv. Han arbejdede med statistiske analyser.

Jeg lærte først Niels rigtigt at kende på en tur til Island i 2009, hvor vi var en flok fra SK1968, der tog på en hyggeskaktur kombineret med udflugter til en del af landets mest interessante seværdigheder, bl.a. Bobby Fischers grav langt ude på landet i en landsby med syv huse og en lille kirke.

Niels er nr. 2 fra venstre.

Senere er det blevet til rigtig mange udlandsrejser med Niels. Bl.a. to gange til senior WM for hold i Dresden og en gang til senior EM i Novi Sad i Serbien. Derudover blev Niels et højt værdsat medlem af skakrejsegruppen ”Verdens Ende”. En lille fasttømret gruppe skakspillere, som typisk to gange om året tog/tager på en udlandstur. Med Niels har vi flere gange besøgt Sardinien, Tenerife, Polen, Spanien og Jordan. Ture, hvor vi spillede et indbyrdes mesterskab og hvor vi besøgte områdernes seværdigheder. Det var en fornøjelse at rejse med Niels. Han havde altid sat sig grundigt ind i destinationens historie, samt udset sig/os områdets mest interessante seværdigheder. Det var ham, som ofte fastlagde vores udflugter. Derudover fik han titlen ”Finansminister” idet det var ham, som holdt styr på gruppens indbyrdes økonomi. Når rejserne var afsluttet, blev vi altid præsenteret for et meget præcist regnskab på kroner og øre, som skulle afregnes indbyrdes.

Vi kommer til at savne hans rolige, venlige og pålidelige væsen, hans tørre humor og hans enorme viden om historie, samfundsforhold og naturligvis skak.

Ære være hans minde.

Steffen Cordes

Bisættelsen finder sted fra Åbyhøj kirke lørdag d. 12. februar kl. 11.