Endnu en sejr over et serbisk hold

Vel ankommen efter først en “lidt” urolig flyvetur og en noget klemt køretur blev vi indkvarteret i vores udmærkede boliger. Værelserne er beliggende i bungalows fordelt i en smuk park, med spillehal og resturanter i udkanten og lige op og ned af Donau-floden. Hele anlægget er behørigt indhegnet, man holder vel proletarerne ude.

Turneringen blev ikke helt som forventet på forhånd, altså 16 hold med både +50 og +65 og lodtrækning til hver runde. Istedet er det en alle mod alle med 9 hold i hver gruppe og en frirunde. Så der er lagt op til en ordentlig røvfuld i nogle runder!

Føden kan der ikke klages på, det er ikke buffet som forventet; men derimod rigelige portions serveringer. F. eks. er det endnu ikke lykkedes mig at spise op en eneste gang – andre har ikke det problem. Skal der endelig klages, skal det være salaten: Serbisk ensilage har jeg døbt det.

Vejret har været fremragende indtil nu, lidt regn en enkelt dag men ellers en 30..35 grader med strålende solskin. Så klimaanlægget på værelserne og på spillestedet bliver virkelig påskønnet.

Der er jo også et andet dansk hold med (Oldboys = oldinge), men de bor på et hotel inde i byen, så dem ser vi næsten kun til runderne. Lidt ærgelig vi kunne godt havde brugt et par hint og måske en anekdote eller 2 fra “Mester Jens” over middagsbordet.

Dagens runde er mod et Sebisk pensionist hold og var en kamp der skulle vindes. Så vi startede dagen med en udflugt til Novi-Sad, med besøg på et egnsmusæum og et besøg i en græsk katolsk kirke – lidt hjælp fra de højere magter skader ikke. Her er hvad der skete:

Niels vandt ret let med sort. Et parti han ikke er helt stolt af. Modstanden var for ringe. Herefter spillede Anton remis mod en 1985 mand. Et fint resultat. Steffen sikrede sejren med følgende parti:

Poul spillede et laaangt parti  115 træk – hvor han endte i en stilling med tårn og løber mod tårn. Lige noget for Poul som afgjorde herfra i 21 træk. 

Samlet altså 3½ – ½ til os. 

John Mortensen og Steffen Cordes