Aktiviteter

Sæsonen starter i august med Introturnering.  Typisk afvikles turneringen tre mandage i træk, med tre runder hurtigskak hver aften (fx 25 min pr. spiller til hele partiet).

Holdskaksæsonen starter i slutningen af oktober, og består af 7 (9 for den bedste række) runder. Liga- og Divisionshold spiller i weekenden, øvrige hold spiller hverdage, enten på vores klubaften eller modstanders klubaften, se kalender.

Holdskak er yndlingsdisciplinen for mange medlemmer; man møder modstandere fra andre klubber og det giver et godt fællesskab at spille for et samlet resultat med syv andre klubkammerater.

I  efterårssæsonen har vi traditionelt afviklet en turnering, der i mange år har heddet Fløturneringen og er opkaldt efter et tidligere medlem, Jens Flø, der testamenterede klubben et større beløb vi stadig nyder godt af. Turneringen afvikles i én stor gruppe, og der spilles 2×7 runder hurtigskak henover 7 mandage.
Hver runde består af 2 partier mod samme modstander, ét med hver farve.
Betænkningstiden er på 45 min. pr. spiller til hele partiet, uden tillægstid. Juniorer kan vælge at spille med 30 minutter til hele partiet for begge parter. Reglerne kan dog ændre sig fra år til år og formen er af og til genstand for debat.

Efter nytår kæmper vi om Klubmesterskabet, turneringsformen erDer spilles i 8-mands alle-mod-alle grupper, evt. nederste gruppe som Monrad (x antal deltagere, løbende rundelægning efter resultat). Turneringen afvikles efter FIDEs regler for skak, og reglement for DSU’s EMT og koordinerede turneringer. Turneringen rates (dansk rating), ELO-rates (international rating) tillige for de grupper der opfylder betingelserne.  Betænkningstid: 40 træk på 1 time + 45 minutter, derefter  20 minutter + opsparet tid til resten af partiet. Juniorer under 15 år og 1500 i rating kan vælge at spille med nedsat tid – 1 time og 15 minutter til de første 40 træk og 15 minutter til resten. Klubmester bliver vinderen af øverste gruppe. Ud over æren, får vinderen sit navn indgraveret i klubbens vandrepokal.